Herstructurering & turnaround management

Bevindt jouw organisatie zich in zwaar weer of is het op komst? We snappen heel goed dat dit voor veel stress zorgt. En dat op een moment dat juist snel en adequaat gehandeld moet worden. Wij hebben als restructuring en recovery specialist meer dan 20 jaar ervaring. Alle expertise hebben we binnen handbereik om te helpen deze storm te trotseren en het tij te keren. Het doel is de rust laten terugkeren zodat jij weer verder kunt met jouw bedrijf.

Oorzaken in kaart brengen

De eerste vraag is wat er in jouw geval daadwerkelijk aan de hand is? Middels een heldere diagnose brengen we diverse zaken in beeld zodat de redenen van het probleem zichtbaar worden. Essentieel hierbij is te herkennen of de financiële problematiek incidenteel of structureel van aard is. Hierbij wordt gekeken of er voldoende perspectief is om de volgende stappen te zetten die nodig zijn bij een herstructurering.

Herstructurering: oplossingen en scenario’s

Via de scenario analyse tool laten we zien wat voor impact de toekomstplannen hebben op de resultaten, risico’s en behoeften. Voor uzelf én om anderen te overtuigen.

Performance Improvement

Er is altijd ruimte voor verbetering. We maken een grondige analyse van uw organisatie, kijken samen met u waar verbetering mogelijk is en ondersteunen u bij de implementatie.

Op basis van de feiten kunnen wij u en uw onderneming goed coachen. Vaak zijn er meerdere routes mogelijk en elke route kent eigen consequenties voor u als ondernemer, maar ook voor uw schuldeisers en medewerkers. Ons advies is maatwerk, we wegen samen met u alle relevante opties om te komen tot een vitale organisatie. Zo komen er soms onverwachte, maar zeer nuttige oplossingen naar voren. Meerdere scenario’s worden doorgerekend om te komen tot een uitgebalanceerd herstelplan, waarmee u en uw medewerkers verder kunnen. En waarmee ook vertrouwen wordt gewekt bij uw bank en leveranciers.

Rust en overzicht

Een insolventietraject is vaak hectisch. De liquiditeitsproblemen kunnen tot spanningen leiden bij bijvoorbeeld uw bank en crediteuren. Zeker wanneer een crediteurensanering of herfinanciering noodzakelijk is. Extra tijd zou handig zijn, maar die is er eigenlijk niet. Sterker nog, allerlei partijen vragen om duidelijkheid over de aard en omvang van de problematiek en hoe deze wordt opgelost. Onze ervaren specialisten zorgen voor rust en overzicht. We helpen u door de bomen het bos te zien, communiceren tactvol en doortastend met alle betrokkenen en sturen planmatig aan op passende oplossingen.

[contact-form-7 id=”1661″ title=”aanmelden Bedrijven”]

Privacy BeleidAlgemene voorwaarden