Duurzame Financieringsoplossingen

Om je onderneming (verder) te verduurzamen moet nu geïnvesteerd worden om later een besparing te realiseren. Het verduurzamen van een bedrijf stopt niet enkel bij het plaatsen van zonnepanelen op je bedrijfspand. Ook een duurzame inrichting van bedrijfsruimten en een duurzame bedrijfsvoering zijn onderdeel van het verduurzamen van jouw organisatie.

Wat al deze maatregelen kenmerkt is dat het een financieel offer vraagt van je bedrijf. Gelukkig zijn er door onze overheid diverse tegemoetkomingen bedacht die je kunnen helpen je organisatie te verduurzamen. Voorbeelden hiervan zijn de diverse groene subsidies en rente korting op financieringen.

Match & Share is goed thuis in de financiële mogelijkheden die je kunnen helpen om jouw bedrijf te verduurzamen. Hierbij hebben wij goede contacten met diverse partijen zodat je zo gunstig mogelijk je bedrijf verduurzaamt.

Zo financier je verduurzaming

Steeds meer ondernemers doen duurzame investeringen in hun bedrijven. Voor de financiering daarvan kun je als bedrijf aanspraak maken op subsidies of leningen met aantrekkelijke rentekortingen. Bij wie moet je hiervoor precies zijn? En wanneer kom je ervoor in aanmerking?

Duurzaamheid is een hot item in het bedrijfsleven. Vanuit intrinsieke motivatie, onder maatschappelijke druk en met de aan de klimaattafels geformuleerde milieudoelstellingen in het achterhoofd, kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun groenste beentje voor te zetten. Maar aan verduurzaming zit wel een prijskaartje. Bedrijven die hun pand grondig willen isoleren, zonnepanelen op het dak willen leggen, energiebesparende machines willen aanschaffen of met duurzamere materialen willen werken, zijn vaak tienduizenden euro’s kwijt aan investeringen. Geld dat niet elk bedrijf zomaar heeft liggen.